divendres, 22 de març del 2019

Projecte de Cohabitatge Sènior a Terrassa.

Desprès d'un parèntesi de més d'un any i mig del primer intent de consolidació d'un grup per a la creació d'un projecte de Cohabitatge Sènior a Terrassa, l'Ateneu Cooperatiu del Vallès fa una convocatòria per mirar de revifar el projecte, la reunió es fa el 29 d'octubre del 2018 als locals de l'Ateneu Terrassenc, amb un quòrum força moderat, malgrat que els convocants ho consideren un èxit.

A la reunió s'informa de la intenció de reprendre el projecte i que una petita cooperativa de serveis, "L'Eina Cooperativa", ha demanat una subvenció per donar suport logístic al projecte.

La segona reunió, la torna a convocar l'Ateneu Cooperatiu del Vallès, als mateixos locals de l'Ateneu Terrassenc per el dia 18 de febrer del 2019. En aquesta reunió s'informa que "L'Eina" ha obtingut la subvenció que havia demanat i que per tant es disposen a donar suport i encapçalar a la iniciativa, fent una petita descripció de com preveuen fer-ho, donant aquesta reunió com a primera informativa i projectant dues reunions informatives més. Els presents interessats, fem el compromís d'aportar més persones que puguin estar interessades en aquest projecte.


La tercera reunió, convocada ja per L'Eina Cooperativa com a segona reunió informativa, per el dia 5 de març del 2019 als locals del Centre Cívic Alcalde Morera, l'assistència ja és més notable, degut a que els inicialment interessats han portat a altres persones que tenen més o menys interès o curiositat i volen ser informats. En aquesta reunió, "L'Eina" posa damunt de la taula que el projecte vol que sigui una cooperativa d'habitatges intergeneracional i que cal constituir abans de l'estiu, cosa que a la gran majoria dels presents causa sorpresa, doncs la informació inicial que que els primers interessats havíem donat era d'un projecte de Cohabitatge Sènior, és a dir per a gent gran i en un termini de temps molt més dilatat.

La quarta reunió, convocada també per L'Eina Cooperativa com a tercera i última reunió informativa, per el dia 21 de març del 2019 també als locals del Centre Cívic Alcalde Morera, l'assistència encara és més notable i es constata que la edat dels participants és clarament per sobre dels 50 anys per tant s'imposa la idea del Cohabitatge Sènior, malgrat la idea de "L'Eina" és de fer una Cooperativa i constituir abans de finals d'octubre de 2019. La gran majoria dels interessats no tenim cap pressa, doncs aquest és un projecte que requereix primer la consolidació d'un grup de persones, per posteriorment fer les formalitzacions pertinents si s'escau.

El grup impulsor inicial, ja fa temps que disposem d'un guió de projecte, més o menys formal, per tal de fer realitat la proposta.

També tenim clar que NO es tracta d'un projecte per fer una residència, és tracta d'un projecte per fer un conjunt residencial adaptat per a gent gran on viure tot i compartint recursos i espais comuns, mantenint però la intimitat i la independència econòmica en un sistema econòmicament i socialment cooperatiu i col·laborador amb pràctiques de bon veïnatge i mediambientalment sostenible amb persones que coneixem i amb els que compartim hàbits, interessos i costums semblants.

Aquest grup, hem anat a explicar el projecte al programa "El Submarí" de la Radio Municipal de Terrassa i hem participat al programa "La nit dels Savis" de la Televisió de Terrassa on es parla del Cohabitatge Sènior i que s'emet aquest vespre.

Esperem amb força il·lusió que aquesta vegada el projecte sigui una realitat.

Convidem a tothom que hi estigui interessat a posar-se en contacte amb nosaltres per tal de poder donar més informació.